Blog & Bülten
Okutmak için Okumalıyız!
Değerli Velilerimiz,
Çocuklarımız artık her ders için okuduğunu anlama, doğru yorumlayabilme ve hızlı okumanın ön planda olduğu bir sistemin içerisindeler. Ancak ne yazık ki gençlerimizin okuma ve yorumlama becerileri her geçen yıl daha da gerilemektedir. Bunun temel nedeni de çocuklarımızın hayatında kitapların, teknolojinin gerisinde kalmasına istemeden de olsa göz yummamızdır.
Çocuklarımız okul çağına gelene kadar öncelikle ailelerini gözlemleyerek ve taklit ederek temel alışkanlıklarını kazanırlar. Okul çağında ise bu taklit sürecine öğretmenleri ve arkadaşlarının davranışlarını dâhil ederler. Ancak ilk sırada her zaman daha çok vakit geçirdikleri aileleri vardır. Sizler kitapları günlük yaşamınıza ne kadar çok dâhil ederseniz çocuklarınız okuma alışkanlığını o kadar hızlı kazanır. Mutfakta çorbasını karıştırırken bir yandan kitap okuyan bir anne, akşam televizyonu kapatıp kitabıyla en az yarım saat vakit geçiren bir baba ya da bir araya gelip okuduğu kitapların tartışmasını yapan bir aile emin olun ki hangi yaşta olursa olsun çocuğumuza çok şey katacaktır.
Siz ne yaparsanız çocuğunuz da onu yapar sevgili velilerimiz. Söylemek yetmez. Sizler kitap okumanın bir ders veya zorunluluk olmadığını, hayatın içinde olması gereken bir eylem olduğunu gösterin ki onlar da sadece akademik başarı sağlamak için değil sosyal hayatta da doğru düşünen, tartışabilen, yaşadıklarını yorumlayabilen birer birey olmak için kitaplara başvursunlar.
GÜLŞAH ÖZCAN BALBAĞ
ÖZEL UFUK ÇİZGİSİ EĞİTİM KURUMLARI
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ
Kategori
: ÖĞRETMENTarih
: 12 Aralık 2022Yazar
: GÜLŞAH ÖZCAN BALBAĞ
Okutmak için Okumalıyız!
Motivasyon
Evde Verimli Ders Çalışmanın Altın Kuralları
Çocuğunuzun Sınav Kaygısı Yaşadığını Gösteren 5 İşaret
Yarıyıl Tatilinde Neler Yapılmalı?